Govor

Gordan Jandroković

Poštovane kolegice i kolege, molim vas da zauzmete svoja mjesta, sve vas najljepše pozdravljam i otvaram 15. sjednicu HS, posebno pozdravljam predsjednika Vlade RH, g. Andreja Plenkovića, potpredsjednike i ostale nazočne članove Vlade RH.

Gospođe i gospodo zastupnici, zapisnik 14. sjednice HS primili ste elektroničkim putem, ima li primjedbi na zapisnik?

Ako nema primjedbi utvrđujem da smo usvojili zapisnik 14. sjednice HS u predloženom tekstu.

Prelazimo sada na utvrđivanje dnevnog reda sjednice, uz poziv za sjednicu primili ste i prijedlog dnevnog reda, konačni prijedlog dnevnog reda dostavljen vam je elektroničkim putem.

Naglašavam da su nove točke predložene u Konačnom prijedlogu dnevnog reda tiskane debljim slovima, te točke nije sadržavao prijedlog dnevnog reda koji ste primili uz poziv.

U Konačni prijedlog dnevnog reda uvrstio sam 28 novih točaka pod rednim brojevima od 1. do 11. točke, od 19. do 26., od 32. do 38. i točke 43 i 89.

Čl. 227. Poslovnika određuje da se najprije odlučuje o prijedlogu da se pojedini zakon donese po hitnom postupku sukladno čl. 205. Poslovnika odlučit ćemo o prijedlozima zakona za koje predlagatelj predlaže donošenje u hitnom postupku, to su točke 2., 19., 20., 21. i 22. iz Konačnog prijedloga dnevnog reda.

Ima li tko od zastupnika primjedbu na primjenu hitnog postupka kod donošenja ovih zakona?

Kolega Bauk izvolite.