Govor

Gordan Jandroković

Zahvaljujem kolegi Jankoviću, pa dajem na glasovanje, u stvari otvaram raspravu. Budući da se nitko ne javlja zaključujem raspravu i prelazimo na glasovanje.

Dajem na glasovanje Prijedlog Odluke o prestanku mirovanja zastupničkog mandata zastupnika Andre Krstulovića Opare i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenice zastupnika Danice Baričević.

Tko je za?

Tko je suzdržan?

I tko je protiv?

Utvrđujem da je glasovalo 88 zastupnika, 87 bilo je za, 1 suzdržan pretpostavljam greškom jer je, onda dobro, tako da smo potvrdili odnosno donijeli odluku kako ju je predložilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Nakon što smo donijeli ovu odluku prelazimo na davanje prisege zastupnika. U Članku 7. Poslovnika utvrđeno je da predsjednik pročita tekst prisege, a nakon toga poimenično proziva zastupnike. Prozvani zastupnik ustaje i izgovara riječ prisežem.

Sada ću pročitati tekst prisege.

Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno, da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštivati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak RH.

Zastupnik Andro Krstulović Opara.