Govor

Hvala lijepo.

U ime Kluba Mosta tražim stanku od 10 minuta po pitanju Izvješća kojega je premijer ovdje iznio. Naravno da i mi u ime Kluba izražavamo sućut ljudima, narodu Francuske, a sada i narodu Austrije zbog ekstremizma i terorizma koji se događa na njihovome području zbog povećanja uvaženi premijeru islamizma vidimo da nam u ovome pitanju moramo što prije reagirati. Ne znam da li ste o tome pričali, da se napokon zatvore granice, da Hrvatska vojska dođe na hrvatsku granicu i da zaštiti naš teritorij od ekstremne islamizacije i ekstremista kao što se događa u drugim dijelovima Europe. To je naša obaveza prije svega i vaša ustavna obaveza, nadam se da ste sa svojima u Bruxellesu i dogovorili.

Međutim kada govorimo o jedinstvenom tržištu na kojemu ste raspravljali i digitalizaciji onda postavio bih nekoliko pitanja. Premijeru kakvo je to i vama svima i narodu, kakvo je to jedinstveno tržište gdje PG-e mreža u Njemačkoj Deutsche Telekom je morao platiti 2,17 milijardi eura.

U Republici Hrvatskoj njegova sestrinska tvrtka HT-e koristi to i nije platila kune. Nama ne trebaju milijarde kuna da uložimo taj novac, to nije jedinstveno tržište. Ako plaćaju u Njemačkoj 2,1 milijardu eura zašto se popustilo bez licenci HT-u da koristi to, kao prije svega građani Republike Hrvatske? Kao Klub tražimo jedinstvenost, jednakost svih što se tiče tržišta, pa po pitanju poljoprivrede također, po pitanju svih ostalih grana. Mislim da mi na tom jedinstvenom tržištu nemamo nikakve šanse.

… /Upadica Predsjednik: Hvala kolega Bulj./…

Hvala lijepo.