Govor

Gordan Jandroković

Sada prelazimo na rad prema utvrđenom dnevnom redu.

- Izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Čl. 5. Poslovnika utvrđuje da prijedlog za izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva ima pravo podnijeti 1/3 izabranih zastupnika.

Čl. 117. Poslovnika utvrđeno je da povjerenstvo osim predsjednika i potpredsjednika ima i 7 članova.

Sukladno stranačkom dogovoru podnesen je slijedeći prijedlog. Za predsjednika povjerenstva je predložen zastupnik Robert Jankovics, za potpredsjednicu Barbara Atnolić Vupora, za članove Tomislav Klarić, Nikolina Baradić, Ivan Radić, Ivan Celjak, Romana Nikolić, Zlatko Hasanbegović i Ante Kujundžić.

Otvaram raspravu.

Nitko se ne javlja, pa raspravu zaključujem i dajem na glasovanje prijedlog za izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva, molim glasujmo.

Tko je za? Hvala.

Tko je suzdržan?

I tko je protiv?

Molio bih vas na galeriji da provjeriti jer imamo jedan glas više nego što je to moguće.

Utvrđujem da je jednoglasno sa 148 glasova za izabrano Mandatno-imunitetsko povjerenstvo.

Čestitam predsjedniku, potpredsjednici i članovima Mandatno-imunitetskog povjerenstva na izboru i pozivam ih da odmah održe sjednicu i pripreme izvješća sukladno čl. 6. Poslovnika HS.

Sjednica povjerenstva održat će se u dvorani Stjepana Radića.

Do izrade izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva određujem stanku u trajanju od 30 minuta, dakle nastavit ćemo u 11 sati i zahvaljujem uzvanicima na nazočnosti na konstituirajućoj sjednici HS.

STANKA U 10,32 SATI