Govor

Prelazimo onda na rad prema utvrđenom dnevnom redu, prva točka je:

- Izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva

Članak 5. Poslovnika predviđa da prijedlog za izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva ima pravo podnijeti 1/3 izabranih zastupnika.

Člankom 117. Poslovnika propisano je da povjerenstvo ima predsjednika, potpredsjednika i 7 članova.

Sukladno međustranačkom dogovoru podnesen je slijedeći prijedlog.

Za predsjednika Povjerenstva je predložen zastupnik Robert Jankovics, za potpredsjednicu predložena je zastupnica Barbara Antolić Vupora, a za članove povjerenstva Nikolina Baradić, Rada Borić, Krešimir Čabaj, Saša Đujić, Tomislav Klarić, Ante Kujundžić i Hrvoje Zekanović.

Otvaram raspravu.

Nema prijavljenih, pa zaključujem raspravu i dajem na glasovanje prijedlog za izbor predsjednik, potpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Molim vas glasujmo.

Utvrđujem da je jednoglasno sa 151 glasom za prihvaćen navedeni prijedlog, pa čestitam predsjedniku i potpredsjednici, tako je i članovima i članicama Mandatno-imunitetnog povjerenstva na izboru i pozivam ih da odmah održe sjednicu i pripreme izvješće sukladno Članku 6. Poslovnika.

Sjednica povjerenstva održat će se u Dvorani Janka Draškovića.

Do izrade izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva određujem stanku u trajanju od 60 minuta, dakle 1 sat. Znači nastavit ćemo u 12,40 ćemo nastaviti s radom. Do tada pozivam sve vas, pozivam i naše goste, uzvanike da nam se pridruže na domjenku koji će se održati u prostoriji do sabornice u prigodi konstituiranja sabora. Hvala vam svima još jednom.

STANKA U 11,37 SATI.