Govor

Zahvaljujem se.

Tražim stanku u ime kluba Možemo u trajanju od 10 minuta. Kao prvo želimo još jednom podcrtati da se ovdje danas nismo trebali sastati zato da bismo uzalud birali još jednog trećeg ministra gospodarstva u ovom mandatu, trebali smo se sastati kako bismo nakon još jedne ovakve afere raspustili Sabor, otišli na izbori i napokon dali građanima mogućnost da kažu što misle o svim aferama HDZ-a.

Drugo što želim istaknuti je da ova afera koja se naziva afera Mreža ili afera zarobljavanja medija je samo jedan krak afere Plin za cent i da je to dio cjeline međusobnog obračuna dviju struja unutar HDZ-a, struje koja podržava jednog tajkuna g. Vujnovca i druge struje koja je se založila za njegovog jataka bivšeg g. Lovrinčevića. Dakle, ne radi se o ničem drugom nego o unutarnjoj borbi za privatne interese unutar jedne stranke HDZ-a.

Pokušaj da prebacite odgovornost na druge stranke, pokušaj da govorite o tome kako druge stranke upravljaju sredstvima za medije jalov vam je pokušaj, zato što upravo oni gradovi poput Zagreba pa i poput Splita gdje su na vlasti one stranke koje vi danas ovdje prozivate i koje prezirete, su upravo oni gradovi koji su zajedno sa Hrvatskim novinarskim društvom i Hrvatskim sindikatom novinara osnovali neovisna povjerenstva za dodjelu sredstava medijima što je danas nota bene …/Upadica predsjednik: Hvala lijepa kolegice Benčić./… pohvalila vaša ministrica, …/Upadica predsjednik: Hvala lijepa./… a to je ono što vi na državnoj razini nikada niste i nećete napraviti.