Govor

Tražim stanku u trajanju od 10 minuta. Prije svega želim naglasiti da zarobljeni mediji stvaraju zarobljenu, iskrivljenu, lažnu sliku o stvarnosti. Država koja ima zarobljene medije nema demokratsku vlast, već ima režim i od danas je to valjda svima postalo jasno. HDZ je režim, koruptivan, maligan.

Medije zarobiti bilo tko. U ovoj aferi nije ih zarobio Most, medije može zarobiti onaj tko ih plaća, a na aferi Mreža vidjeli smo da HDZ plaća medije i to ne sa svojim stranačkim ili nekim drugim novcem već sa državnim novcem, javnim novcem, našim novcem i time utječe na ishode sljedećih parlamentarnih izbora jer utječe na javno mnijenje. Zato je pitanje koje je opozicija danas tražila na Odboru za medije bilo toliko bitno, a vi ste odbili zahtjev kojim smo tražili da se transparentno objave svi podaci, svi ugovori, svi financijski iznosi, zna se zašto.

E sad s obzirom da ste vi to odbili pozivajući se na nekakve formalne, proceduralne razloge zastupničkim pitanjem zatražila sam od svih ministarstava da objave ono što ste danas na Odboru za medije odbili objavit, tako da premijer odma može znati unaprijed što ću ga pitati za mjesec dana na aktualnom prijepodnevu kada se ovdje ponovno okupimo, pitat ću ga gdje su odgovori.

E sad taj Plenković, AP takozvani ima vlast i imat će je još neko vrijeme, ali više nema legitimitet. Nakon smjene 30 ministara radi korupcijskih afera Andrej Plenković nema legitimitet za vođenje ove države, on je danas ne premijer. A to što ostaje na vlasti zato što je s one strane poslušnička većina koja nema granice …/Upadica predsjednik: Hvala vam lijepa, stanka je odobrena./… koja će apsolutno sve napraviti za svoju vlastitu stolicu …/Upadica predsjednik: Idemo dalje. Kolegice Benčić izvolite./… pokazuje gdje je razina Hrvatske danas.